Prekių katalogas

BeVeik idealus šokoladinis cukinijų pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais

  • BeVeik idealus šokoladinis cukinijų pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais

    Eidama pro langą vis žvilgteriu į ant palangės gulinčią, dar rudenį iš tėvų ūkio parsivežtą, cukiniją. Graži, žaliai-geltonai dryžuota, vilioja iškepti pyragą. Ir tam tinkamiausia diena – sekmadienis!

    Tikrinu, kokias atsargas turiu spintelėse, kuo galiu paįvairinti pyragą, kad jis taptų ypatingas!
    Šį kartą surenku tokius produktus, iš kurių bus pyragas:

    • 60 g sviesto
    • 60 ml aliejaus
    • 2 v. š. medaus (arba 60-150 g cukraus (dedate pagal skonį, kaip mėgstate)) – nebūtina, jei nemėgstate saldžiai
    • 6 šaukštai išplakto skystis konservuotų avinžirnių „aquafaba“ arba 2 kiaušiniai
    • 60 ml pieno
    • 250 g miltų
    • 2 v. š. kerobo miltelių arba kakavos
    • 1 a. š. sodos
    • 250 g sutarkuotos burokine tarka ir nuspaustomis sultimis cukinija,
    • 80 g juodo šokolado
    • Sauja razinų
    • Gera sauja džiovintų obuolių ir kriaušių
    • Sauja mirkytų riešutų

    Giliame inde ištriname minkštą sviestą, aliejų ir medų (cukrų). Dedame išplaktą aquafaba (kiaušinius) ir sumaišome mikserio pagalba. Pilame pieną ir toliau maišome mikseriu. Suberiame miltus, sumaišytus su kerobo milteliais (kakava) ir nugesinta soda, ir sumažinę mikserio greitį viską gerai išmaišome. Sudedame burokine tarka sutarkuotą cukiniją (nuspaudžiame atsiradusias sultis ranka), gabaliukais sulaužytą šokoladą. Toliau dedame razinas, džiovintus obuolius ir kriaušes (prieš tai užpylę kaštu vandeniu ir palaikę porą minučių, kad suminkštėtų). Dedame porą valandų pamirkytus riešutus. Viską labai gerai išmaišome mentele.
    Sukrečiame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 170 laipsn. C orkaitėje apie 35-40 min. Mano forma d28 cm buvo truputį per didelė, todėl pyragas gavosi ne storas. Kitą kartą bandysiu kepti mažesnėje formoje, kad būtų storesnis ir būtų daugiau minkštos dalies. Neskaitant to, pyragas gavosi ypatingai skanus! Iškeptą pyragą truputį atvėsinau. Kol pyragas vėso, pagaminau vyrui kavos, sau – „Jogų kavos“ su pienu (kavos negeriu ir neseniai radau šį puikų gėrimą!) Pjaustau pyragą, dedu į lėkštes, puošiu vasarą surinktomis ir užšaldytomis uogomis. Mmm, skanu! Beveik idealu! Vyras paprašo prie pyrago įdėti gabalėlį balto plombyro ledų ir... na, ką galiu pasakyti – IDEALU!!!

    Išbandykite!!!